BioApicultura

Motto: "Viaţa e dulce şi grea totodată! Şi mierea la fel."

 

Dragostea  pentru albine

 

            Dragostea se naşte din admiraţie, se cultivă cu respect şi se întreţine cu interes.

            Cum poţi să nu admiri această făptură, care, în ciuda dimensiunilor sale, ştie să-şi clădească "oraşe" de o complexitate impresionantă, să le multiplice aproape identic ori de câte ori este nevoie, să le întreţină impecabil. Familia lor este o societate aproape perfectă, în deplină armonie cu natura.

            Cum poţi să nu respecţi albinele, când vazi disciplina exemplară cu care îşi formează familia, îşi cresc puii, îşi construiesc, apără şi îşi întreţin "regatul".

            Interesul reciproc este generat atât de produsele complexe oferite cu generozitate de aceste lucratoare neobosite, cât şi de grija pe care noi le-o oferim.

            Iată cum se naşte dragostea pentru albine, pentru modul lor de viaţă, pentru organizarea lor, pentru produsele lor şi iată cum s-a născut şi interesul meu pentru creşterea albinelor.

            Admiraţia mea pentru meticulozitatea acordată fiecarui detaliu în amenajarea stupilor pe care îi au la dispoziţie, respectul pentru disciplina autoimpusă şi pentru forţa atacului micilor lor armate şi nevoia de o sursă suplimentară de venit m-a apropiat de această lume complexă şi fascinantă, a apiculturii.

            În spiritul lor, inspirat şi ajutat de aceste mici gâze, am încercat să obţin produse cât mai curate, limitat fiind de condiţiile naturale locale, efectuând tratamente specifice astfel încât fără a afecta producţia de miere să întreţin condiţiile de sănătate şi igienă corespunzătoare acestor mici fiinţe. În aceste condiţii de continuă provocare profesională, cu ideea clară că în detrimentul câştigului material trebuie să fie CALITATEA, am pornit pe drumul dificil al BIO Apiculturii.